Voiko maalämmön keruupiirin asentaa itse?

Uusimmat kirjoitukset

Arkisto

Avainsanat

Lämmönkeruupiirin asennus maaperään onnistuu asiakkaaltakin

Maalämpöjärjestelmä tarvitsee aina lämmönkeruupiirin, maalämpöpumpun ja yleensä vesikiertoisen lämmönjakojärjestelmän (lisää maalämmönstä ja sen hankinnasta: www.lampoassa.fi/maalampo/miksi-maalampo/ ). Lämmönkeruupiiri tulee joko vaakatasossa pintamaahan tai pystysuraan porattuna kallioon. Kallioporauksen toteuttaa aina alan ammattilainen, Lämpöässän edustaja tai yhteistyökumppani, mutta pintaan maapiirin asennus onnistuu myös asiakkaalta itseltään, kun on kone, jolla kaivaa putkea, lämmönkeruunestettä ja pari lapiota sekä muutama tekijä. Tämä on usein se osa maalämmön hankinnasta, minkä asiakas haluaa hoitaa itse ja säästää siinä hieman.

Koskenkorvalle komiaan kotiin asennettiin Lämpöässän VSi-mallin maalämpöpumppua varten lämmönkeruupiiri vaakaputkistona, koska tontille mahtui riittävästi pintaputkea ja maaperä oli vielä optimaalinen savimaa, josta energiaa tulee todella hyvin putkimetriä kohden.

Lämmönkeruupiirin upotus pintamaahan maaputkistoksi oli helppoa

Keruupiirin asennus onnistui asiakkaalta omatoimisesti parin päivän aikana. Tässä kohteessa kaivettiin leveällä kauhalla reilun metrin syvä oja, johon mahtuvat sekä meno- että paluulinjan putket metrin etäisyydelle toisistaan. Ojia kaivettiin metrin välein ja aina kaivettaessa täytettiin viereistä ojaa.

Lämmönkeruuputkiston meno- ja paluuputken päät vietiin taloon sisään kivijalan alta 100mm suojaputkessa, joka oli asennettu valmiiksi talon perustuksia tehtäessä. Nyt vain Lämpöässä kiinni ja syyskelit voivat tulla. Asennuksen asiakas otti Lämpöässän edustajan kautta maalämmön hankinnan yhteydessä. Tähän Etelä-Pohjalaiseen hirsitaloon tulee sekä lämmitys etää viilennys maalämpöpumpulta. Maapiirin pinta-asenus oli asiakkaan oman asennusporukan mielestä helppoa ja edullista.

Lue lisää: www.lampoassa.fi/maalampo/miksi-maalampo/

tai kokeile kannattavuuslaskuria tai mitoituslaskuria, millainen Lämpöässä maalämpö teille: https://lampoassa.fi/maalampo/maalampo-hinta/

ja helpoiten hommat selviää, kun pyydät meiltä ilmaisen kustannusarvion: https://lampoassa.fi/tarjouspyynto/