Maalämpö, hinta? - Selvitä säästösi määrä kannattavuuslaskurilla

Maalämpö, hinta

Mietityttääkö maalämmön hinta? Selvitetään millaiset lämmityskustannukset sinun kodissasi on? Maalämpö säästää lämmityskuluissa tuhansia euroja! Kokeile itse alla olevalla maalämmön kannattavuuslaskurilla! Maalämpöpumppu nostaa myös kiinteistösi arvoa. Lämpöässä maalämpöpumput sopivat lämmitysratkaisuksi omakotitaloon, rivitaloon tai kerrostaloon.

Maalämpöpumppu, hinta

Maalämpöpumpun hankinnan hinta riippuu tarpeesta, tuotteesta ja tekijästä. Maalämmön hinta muodostuu maalämpöpumpusta, lämmönkeruuputkistosta, laitteen vaatimasta asennustyöstä ja sijoituspaikasta. Mitä suurempi lämmitysenergian tarve on, sitä isompi lämpöpumppu ja pidempi maalämmön keruuputkisto tarvitaan. Suuremmassa tarpeessa maalämmön hinta alussa on kovempi, mutta myös säästö suhteessa suurempi ja takaisinmaksuaika lyhyempi. Maalämpö säästää käytössä, joten maalämmön hinta lasketaan aina jollekin aikavälille. Edullisempi, liian pieneksi mitoitettu lämpöpumppu, voi tulla käytössä reilusti kalliimmaksi.  Oikein mitoitettuna maalämpöpumpun koko ja hinta alussa on sellainen, että se maksaa itsensä takaisin järkevässä ajassa ja tämän jälkeen ilmaisenergia on pelkkää plussaa vuosikymmenten ajan.

Maalämmön hinnasta kotitalousvähennystä

Kun uusit kotisi lämmitysjärjestelmän, voit saada kotitalousvähennystä. Maalämpöpumpun asennuksen hinta ja lämpökaivon kustannukset hyväksytään lähes kokonaan kotitalousvähennykseen. Jo pelkän porakaivon hinta maalämmön hintakustannuksista on suuri, keskiverto omakotitalossa n. 5000 euroa. Tähän asennustyö päälle, niin saatava kotitalousvähennys on merkittävä. Maalämpöpumpun hinnan osuus kokonaiskustannuksesta on sitä pienempi mitä suurempi on lämmitystarve. Lue lisää kotitalousvähennyksestä: oilonlampoassa.fi

Tee elämäsi paras ympäristöteko ja aloita säästäminen heti! Valitse maalämpö. Maksat alkuinvestointia takaisin kuukaudessa samaa luokkaa kuin perinteisillä lämmitysmuodoilla maksettaisiin lämmityslaskua.

Nyt voit myös itse testata laskurilla millainen olisi kotisi Lämpöässä -maalämpöpumppu ja kuinkapaljon maalämpö säästää hintaa.

SIIRRY TÄSTÄ MAALÄMMÖN MITOITUSLASKURIIN

Energiansäästölaskuri

Kohteen tyyppi

kartta

Kohteen tiedot


Asukkaita
hlö
Lämmitettävä pinta-ala
Sähkön kulutus vuodessa
kWh
Öljyn kulutus vuodessa
litraa

Lämmityskustannusvertailu

Lämmitystapa   Suorasähkö Öljylämmitys Maalämpö
Ostoenergian hinta c/kWh
Energian hinnan muutos %/vuosi
Lämmitysenergia kWh/h 19810.5 17600 19810
- josta käyttöveden
lämmittämiseen
Hyötysuhde COP 0,95 0,8 4,0
Ostettava energia Kwh/v 22000 22000
Lämmitysenergian hinta €/v 200 220 100
Lämmitysenergian hinta €/5v 1000 1100 500
Lämmitysenergian hinta €/10v 2000 2200 1000
Maalämmöllä säästät energiassa jopa

1 vuosi

5 vuotta

10 vuotta

Kiinnostuitko?

Tee tarjouspyyntö >

Laskuri on suuntaa-antava ja sen laskelmat perustuvat täystehoisen maalämpöpumpun ominaisuuksiin. Lopulliseen tulokseen vaikuttavat myös asuintottumukset ja muut yksilölliset tekijät.