Maalämmitys Lämpöässältä

Maalämmön hankinta Lämpöässältä on helppoa. Kokeneet kotimaisen tehtaan maalämpöammattilaiset auttavat sinut alkuun maalämpökiinnostuksen ensiaskeleilta ja jälleenmyyjämme auttavat sinua hoitamaan prosessin huolettomasti. Näin hankintaprosessi kulkee:

Ilmaisen säästöraportin pyyntö / Maalämpötarjouksen pyyntö tehtaalta tai jälleenmyyjältä


Voit pyytää taloosi säästöraportin / tarjouspyynnön joko lomakkeella nettisivuiltamme, suoralla sähköpostilla tai puhelimitse meiltä suoraan tehtaalta tai jälleenmyyjältämme. Kun lähetät meille netissä säästöraportti / tarjouspyynnön niin maalämpöasiantuntijamme on teihin suoraan yhteydessä tehtaalta ja tarkistamme kiinteistönne tekniset asiat ja saamme tämän pohjalta luotua maalämpömitoitusraportin teille heti välittömästi, josta löydätte juuri teidän taloon sopivan maalämpölaitteiston valittuna. Tämän jälkeen jälleenmyyjämme ottaa teihin yhteyttä avaimet käteen-tarjouksen tekemistä varten.

Kartoitus

Sopisiko maalämmitys sinun kohteeseesi? Pyydä palveluntarjoajalta kartoituskäynti. Kartoituksessa varmistetaan lämpöpumpun ja lämmönkeruutavan asennusmahdollisuudet. Edustaja auttaa valitsemaan oikean järjestelmäratkaisun. Hyvä kartoittaja tutkii, miten kohde toteutetaan järkevällä ja kestävällä tavalla. Lämmönkeruuverkoston toteutusta mietitään jo tässä vaiheessa. Suuremmissa kohteissa voidaan tehdä maaperätutkimus.

Sopimuksen tekeminen

Toimeksiannossa voidaan sopia yksityiskohdista. Tehdäänkö kaikki ”avaimet käteen” -periaatteella vai haluaako asiakas hoitaa jotain itse? Tällaisia ovat mm. maaputken upotus peltoon tai saneerauskohteessa vanhan järjestelmän purkutyö. Isommissa kiinteistöissä urakkarajojen huomioiminen vaatii enemmän ja mukana voi olla useita asiantuntijoita.

Poraus tai maapiirin teko

Asiakas hakee poraukselle toimenpideluvan kunnan rakennusvalvonnasta. Luvan saanti kestää käsittelijästä riippuen viikosta kuukauteen. Kun kohteella on porauslupa, aloitetaan poraus. Pientalon lämpökaivon teko kestää yleensä päivän, isommissa kohteissa aikaa menee enemmän, koska kaivoja on useita. Kohteen omistajan on hyvä huolehtia porauskalustolle esteetön kulku. Lisäksi asiakas varmistaa, että kohteessa on tarvittaessa porarille vesipiste ja sähköä routamatoille. Ennen porausta katsotaan, minne porauksen aikana maaperästä mahdollisesti tuleva vesi johdetaan. Mikäli kohteeseen tulee pintamaaputkisto, maanomistajan lupa riittää aloitukseen. Pintaputki upotetaan maahan kaivinkoneella tai salaojakoneella.

Uudiskohteen asennus

Asennus kestää tyypillisesti 1-2 päivää. Asennuksen suorittaa Lämpöässän kouluttama ja valtuuttama asentaja. Omakotitaloissa maalämpöpumppu asetetaan tekniseen tilaan tai kodinhoitohuoneeseen. Suuremmissa kohteissa lämpöpumput sijoitetaan aina tekniseen tilaan tai ulos erillisenä Lämpöässä -maalämpökeskuksena. Uudiskohteessa keruupiirin tuonti rakennukseen kannattaa huomioida jo talon perustusvaiheessa. Läpiviennit vedetään rakennukseen 100mm viemäriputkella anturan alta.

Saneerauskohteen purku ja asennus

Saneerauskohteeseen liittyy yleensä vanhan lämmitysjärjestelmän purku eli vanhaa järjestelmää haluta jättää maalämmön rinnalle. Purku suoritetaan usein porauksen jälkeen, kun putkistot on toimitettu rakennukseen. Purku ja asennus kannattaa tehdä samanaikaisesti, niin vaihdoksesta aiheutuva lämminvesikatkos jää mahdollisimman lyhyeksi. Purkutyö ja asennus kestävät tyypillisesti 1-2 päivää.


Käyttöopastus

Asennuksen jälkeen asiakkaalle opastetaan uuden lämmitysjärjestelmän käyttäminen. Lämpöässä maalämpöpumppu toimii ja säätyy itsenäisesti, kun se on kerran otettu asianmukaisesti käyttöön.

Ylläpito ja huolto

Asennuksen jälkeen käyttäjä voi tarkistaa maalämpöpumpun säädöt vuoden sisällä. Erityisesti vanhassa kiinteistössä esiasetetut säädöt kannattaa tarkistaa, parhaisiin säästöihin tähtäävät asetukset löytyvät yleensä käytössä. Kun säädöt on saatu kohdalleen, ei niitä tarvitse jatkuvasti muuttaa. Oikein asennettu, huollettu ja optimoitu maalämpöjärjestelmä on huoleton käyttää. Maalämmön etähallinnnalla seuraat laitettasi kätevästi mobiililaitteellasi.

Maalämpöhankkeessa olemassa olevassa talossa kannattaa hyödyntää kotitalousvähennystä. Asennustyö ja suuri osa porauksesta on vähennyskelpoista työtä.

Myös muita tukia on mahdollista saada maalämpöön liittyen. Kysy meiltä lisää!