Lämpöässän maalämpö lämmittää yhä useampaa suurta kiinteistökohdetta

Uusimmat kirjoitukset

Arkisto

Avainsanat

Lämpöässän maalämpö lämmittää yhä useampaa suurta kiinteistökohdetta

Lämpöässä eli Suomen Lämpöpumpputekniikka Oy täyttää tänä vuonna 35 vuotta. Historiaa ja tuotekehitystä on takana jo mittava aika. Lämpöässän maalämmön valinneet asiakkaat arvostavat laadukkaita tuotteita ja kotimaisuuttaa, kilpailukykyistä hinnoittelua sekä maalämmön ekologisuutta ja kustannustehokkuutta.

Millaisiin kohteisiin juuri nyt mietitään maalämpöä?

Lämpöässällä suurten kohteiden myyntiprojekteista vastaava Jari Sivula kertoo, että nyt on meneillään suurta kiinnostusta maalämpöä kohtaan. Lämpöässällä on useita maalämpöprojekteja työn alla sekä saneerauskohteissa että uudisrakentamisessa.

Kohteet ovat hyvin erilaisia mm. kerros- ja rivitaloja, liikekiinteistöjä, hoiva- ja palvelukoteja, kirkkoja ja seurakuntataloja sekä päiväkoteja ja koulukampuksia. Useissa kaukolämpökohteissa otetaan nyt maalämpö potentiaalisena vaihtoehtona huomioon lämmitysratkaisuja uusittaessa, samoin öljylämpökohteissa. Vanhat laitteet, kuten öljypoltin- ja kattilat pitää joka tapauksessa uusia noin 20-25 käyttövuoden jälkeen. Kokonaiskäyttökustannukset tulevat ajan saatossa edullisemmaksi maalämmöllä. Yksi suurimmista työn alla olevista kohteista on Parkanon koulukampus, jossa on 10kpl 280m energiakaivoja sekä Lämpöässän 1 x 90 kW Eli90.

Rivi- ja kerrostalot vaihtavat maalämpöön kiihtyvällä tahdilla

Pientalorakentajien siirtyminen maalämpöön on ollut vakaassa kasvussa jo pitkään. Nyt myös rivi- ja kerrostalot vaihtavat maalämpöön kiihtyvällä tahdilla. Yhtenä syynä tähän on kallistuva kaukolämpö. Maalämpö kerrostaloon onnistuu samalla periaatteella kuin pienempiinkin kiinteistöihin. Takaisinmaksuaika on sitä lyhyempi mitä suurempi on lämmitysenergian tarve. Maalämpö uuteen kerrostaloon on jo alueesta riippuen halvempaa kuin kaukolämpö.

Kerrostalon maalämpöpumppu voi säästää keskimäärin noin 60–70 % ostoenergiasta. Ekologinen ja pitkälti omavarainen maalämpö raivaa tilaa perinteisiltä lämmitysmuodoilta. Fossiilisten polttoaineiden hintakehitys, negatiivinen arvostus sekä vanhentuva laitekanta näkyvät perinteisten lämmitysmenetelmien vähenemisenä. Monilla alueilla maalämpö on kerrostalossa kaikista lämmitysmuodoista edullisin ja järkevin vaihtoehto. Myös rivitaloissa maalämpö on erittäin kilpailukykyinen.

Maalämpö on lämmitysjärjestelmän saneerauksen vaivaton ratkaisu

Yleensä vanha patteriverkosto voidaan yhdistää maalämpöjärjestelmään suoraan. Joissakin tapauksissa myös pattereita uusitaan. Kerrostalossa patteriverkoston lämpötilaksi riittää lähes poikkeuksetta kovillakin pakkasilla alle +65 astetta, jolloin maalämpö riittää koko rakennuksen lämmitykseen sekä lämpimän käyttöveden tuottamiseen.

Lämmin käyttövesi edullisimmin maalämmöllä

Kerrostalossa lämpimän käyttöveden kulutus on suuri. Käyttöveden lämmitysjärjestelmä yhdistetään maalämpöön, mikä lisää energian säästöä ja pienentää edelleen asumiskustannuksia. Lämpöässän kehittämä tunnettu ja pitkälle hiottu maalämpötekniikka perustuu siihen, että myös käyttövesi tuotetaan energiatehokkaimmin. Lämpöässän maalämpöpumput mahdollistavat lämmityksen ja lämpimän käyttöveden tuoton samanaikaisesti energiatehokkaimmalla tavalla, hyödyntämällä maalämpötehoa moniportaisella lämmönsiirrolla eli Lämpöässän tulistustekniikalla.

Edullisin jäähdytys maalämpöpumpulla

Maalämpöpumpun edullinen jäähdytys lisää asuntojen houkuttavuutta, taloudellisuutta ja asuinmukavuutta. Jäähdytys tai viilennys saadaan koko kesän viileinä pysyvistä porakaivoista hyvin pienellä ostoenergian kulutuksella. Viileä ilma voidaan jakaa asuntoihin esimerkiksi kattoon asennettavilla konvektoreilla ilman vedontunnetta.

Lämpöässän maalämpökeskus

Maalämpö kerrostaloon, rivitaloon tai muuhun isompaan kiinteistöön onnistuu helposti erillisellä Lämpöässän maalämpökeskuksella. Tällöin rakennuksen sisällä ei vaadita erillistä tilaa lämmitysjärjestelmälle. Lämpöässä Maalämpökeskus on tehtaalla valmiiksi rakennettu kokonaisuus, joka siirretään suoraan kohteeseen. Maalämpökeskus suunnitellaan aina kohteen lämmitys-, lämmin käyttövesi- ja jäähdytystarpeiden mukaan. Valmis paketti toteutetaan yksien seinien sisään Lämpöässän tehtaalla Lapualla, jolloin varmistetaan asennusten virheettömyys ja mahdollistetaan nopea asennus. Katso video ja näe miten helposti ja nopeasti homma sujuu: https://www.youtube.com/watch?v=9etbyYQL-3w&list=PLkWqkrMEXDv2b4Xyq5xZVicV7aWSkP-9Q&index=5

LÄMPÖÄSSÄ-kiinteistölämpöpumput 6-200 kW: suuret kiinteistöt, teollisuus, maatalous

ESi 6-17, MAALÄMPÖPUMPUT, maalämpöä 6-17 kW

EMi 22-43, MAALÄMPÖPUMPUT, maalämpöä 22-43 kW

ELi 60-90, MAALÄMPÖPUMPUT, maalämpöä 60-90 kW

T/P120, MAALÄMPÖPUMPPU, maalämpöä 120 kW

IsoÄssä 80-200, MAALÄMPÖKESKUS, käyttövalmis 80-200 kW

Lisävarusteet ja sovellukset

Monipuolinen, mutta helppokäyttöinen ÄssäControl -ohjausjärjestelmä mahdollistaa joustavuuden LÄMPÖÄSSÄ -maalämpöpumpuissa. Etähallinta luo käyttömukavuutta ja huolettomuutta. LÄMPÖÄSSÄ-maalämpöpumppuihin on saatavilla laaja valikoima lisävarusteita, joiden avulla järjestelmä mukautuu ja laajenee käyttötarkoituksen mukaisesti. Tällaisia ovat esimerkiksi etähallinta, varaajat, pumput, venttiilit, ohjaussovellukset, jäähdytys,  agrosovellukset ja hybridiratkaisut mm. aurinkoenergia.  Katso varustevaihtoehdot Lämpöässä-lisävarusteet -sivulta.