Maalämpöpumppumallisto uudistuu! Tervetuloa perheeseen Lämpöässä ELi!

Uusimmat kirjoitukset

Arkisto

Avainsanat

TIEDOTE                                                                                                                                                                              25.05.2016

Lämpöässän suurille kiinteistöille tarkoitettu maalämpöpumppumallisto uudistuu

Isojen kiinteistöjen lämmittäjänä tunnettu Lämpöässä EMi saa nyt rinnalleen ELi – maalämpöpumppumalliston, joka kattaa yhdellä laitteella teholuokat 60-90 kW. Lämmitysteholtaan järeä, mutta kompakti Lämpöässä ELi maalämpöpumppu mahtuu hyvin ahtaisiinkin tiloihin. Järjestelmän energiatehokkuus on paras A+++.

Suomen Lämpöpumpputekniikka Oy on uudistanut suurille kiinteistöille tarkoitettujen Lämpöässä maalämpöpumppujen malliston. Uusissa erittäin energiatehokkaissa, täystehoisissa ELi -maalämpöpumpuissa on markkinoiden kattavin vakiovarustelu.

Lämpöässä ELi -maalämpöpumppujen käyttökohteita ovat suuret kiinteistöt kuten rivitalot, kerrostalot, teollisuus- ja liikekiinteistöt sekä maatilat. ELi-mallistossa on teholuokat 60 kW ja 90 kW, joten yhdellä maalämpöpumpulla lämpenee jopa 1300 m2:n rakennus. Lämpöässiä voi kytkeä myös rinnan, joten esimerkiksi Lämpöässä ELi 90 antaa viidellä laitteella lämmitystehoa 450 kW ja kymmenellä laitteella 900 kW.

Lämpöässän pitkälle kehittämä tulistustekniikka loppukuumentaa lämpimän käyttöveden lämmityksen sivutuotteena. Siksi käyttöveden tuottoon ei tarvita avuksi sähkövastusta. Lämpöässä ELi –maalämpöpumppumallistossa on kuitenkin myös laite ilman tulistinominaisuutta sellaisiin kiinteistöihin, joissa lämpimän käyttöveden tarve on vähäinen.

Joustava ratkaisu monenlaiseen lämmitystarpeeseen

Lämpöässä ELi-malliston maalämpöpumput kytketään erillisvaraajaan. Lämpöpumppu tuottaa sekä kiinteistön vaatiman lämmityksen että lämpimän käyttöveden samanaikaisesti. Lämmintä käyttövettä voidaan valmistaa paljon edullisesti. Varaajakokoja on 500 litrasta aina 5000 litraan.

ELi – maalämpöpumput soveltuvat yhtä hyvin uudis- ja saneerauskohteisiin. Kompaktin kokonsa ansiosta ne on helppo sijoittaa ahtaaseenkin tilaan ja energiaremonttikohteessa ne voidaan kytkeä myös olemassa olevaan varaajaan.

ELi – maalämpöpumput on suunniteltu toimimaan hybridilämmitysjärjestelmän osana. Ne voidaan liittää aurinkokeräimeen tai muuhun ulkoiseen lämmönlähteeseen ja toimivat myös rinnakkain nykyisen lämmitysjärjestelmän kanssa. Kun malliston varaajaan liitetään ÄssäSolar -aurinkokeräinjärjestelmä, se mahdollistaa lähes ilmaisen käyttöveden tuoton ja lämmityksen kesäaikana. Maalämpöjärjestelmän keruupiiriin liitettävä jäähdytys on puolestaan edullinen tapa toteuttaa rakennuksessa tarvittava tilojen viilennys.

Monipuolinen ohjausjärjestelmä

Lämpöässä ELi -maalämpöpumppua ohjataan Lämpöässän joustavan ja monipuolisen ÄssäControl -ohjausjärjestelmän avulla laitteen kosketusnäytöltä. Etäohjauksen kautta voi selata mittaustuloksia tai säätää asetuksia myös esimerkiksi älypuhelimen tai tietokoneen kautta. ÄssäControl mittaa ja tilastoi lämmitystietoja seurannan helpottamiseksi. Lisäksi ÄssäControlin avulla voidaan ohjata lämpöpumpun ulkopuolisia järjestelmiä, kuten erilaisia jäähdytys- ja aurinkolämpöratkaisuja.

Lisätietoja: tekninen johtaja Markus Jouppila, 040 824 1857,  markus.jouppila@lampoassa.fi    Lämpöässä ELi

Lämpöässä maalämpöpumppu lämmittää jo lähes 30 000 kotia Suomessa!