Maalämpö ja lämpöpumput maataloudessa

Uusimmat kirjoitukset

Arkisto

Avainsanat

Maatilan lämmitys kotimaisella maalämmöllä

Maatilan maalämpö: järjestelmä kerää lämpöä mm. maasta, lietelannasta, maidon jäähdytyksestä ja osastojen viilennyksestä

Maalämpö valtaa alaa maataloudessa ja syystäkin. Lämpöässä maalämpöpumput kulkevat edelläkävijänä monipuolisen ja joustavan ohjausjärjestelmänsä ansiosta. Kotimaamme varastoi runsaasti lämpöenergiaa. Maataloudessa lämpöä syntyy myös maatilan prosesseissa. Tämä ilmaisenergia voidaan ottaa talteen maalämpöpumpuilla ja saadaan reilu kustannussäästö, pienempi hajuhaitta ja tilan lämmittämiseen menevä aika tuottavampaan työhön. Lämmitys on myös tarkka ja tasainen. Samassa kohteessa on usein yhtä aikaa sekä jäähdytys- että lämmitystarvetta. Lämpöässän maalämpöjärjestelmissä on valmius sekä pelkkään lämmitykseen tai samanaikaiseen lämmitykseen ja jäähdytykseen. Päärakennuksen lämmityksen uusiminen on usein ensimmäinen askel.

Maalämpöpumppu lämmittää tiloja ja käyttövettä

”Maalämpö laski lämmityskustannukset neljännekseen” 

Maalämpöpumpun lämmitys- ja jäähdytysmoodit auttavat pitämään lämmön tasaisena ympäri vuoden esimerkiksi broilerikanaloissa. Öljylämmitykseen vaihtaminen maalämpöön tuottaa valtavat säästöt tilan kuluihin.

”Lämpöässän avulla meillä jää aikaa tuottavalle työlle.”

Pitkämäen lypsykarjatilalla ollaan tyytyväisiä investointiin. – Monet isännät eivät laske omasta metsästä hakatulle puulle tai siihen käytetylle työlle mitään hintaa, maitotilan isäntä huomauttaa. – Ajan voi käyttää tuottavammin. Ja jos omista koivuista haketta haluaa tehdä, sen voi myydä hyvään hintaan!

Sikalassa maalämmön ja lietteen energian hyödyntäminen tuo yrittäjälle huomattavat säästöt ja reilusti pienemmät hajuhaitat

Sikalan lämmityksen yhteydessä maalämpöpumppu jäähdyttää lantakouruja, jolloin ammoniakin määrä ilmassa pienenee merkittävästi. Maalämmön ja lietteen energian hyödyntäminen tuo yrittäjälle huomattavat säästöt öljylämmitykseen verrattuna. Lämpöpumppua hyödyntävän järjestelmän ansiosta eläinten elinolot ja ihmisten työolot paranevat. Lietekuilujen jäähdyttämisellä on saatu noin 30% eläinsuojan hajupitoisuudenvähennys ilmassa.

Lue lisää alla olevasta diashowsta. Jätä yhtestietosi sivun alareunassa olevalla lomakkeella ja saat ilmaisen kustannusarvion kotimaisesta Etelä-Pohjanmaalla valmistettavasta Lämpöässä- maalämmöstä.